måndag 21 juni 2010

Molnhyllor - DIY

Idag tänkte jag bjuda på en liten "tutorial". Är själv så sjukt nöjd med den här idén att jag ville dela med mig! Ni vet de där snygga molnhyllorna i bockad plåt? Som man jättegärna vill ha till barnrummet (eller andra rum också för den delen)? Som kostar kring tusenlappen? Som man absolut inte har råd att köpa om man är student och förälder? Nå, för oss fattiglappar som ändå vill ha lite trend och glamour i inredningen har jag en lösning! DIY! Det kräver inte att du är ägare av nå'n metall-stans-fräs-bocknings utrustning, det kräver inte ens att du är superpysslig eller händig. Du behöver:


En liten tavellist (Jag köpte mina på Bolagret. Ca. 30:- för de korta)


En slatt vit färg (Jag använde akryl)


Moln utskurna ur kraftig kartong (Eller om ni har tillgång till en figursåg, tunn MDF eller liknande)

Gör så här:
1. Skissa upp två moln per hylla. Gör det bakre molnet lite högre, så att det "sticker upp" ovanför det främre. Bredden på molnen ska vara lika med bredden på tavellisten och tänk på att inte svänga in kanten på molnet för långt ner - kolla med höjden på tavellistens kant och börja rundningen ovanför.
2. Skär (eller klipp) ut molnen. Sandpappra kanterna för att få dem jämna. Måla molnen vita.
3. Skruva upp tavellisten på väggen och limma fast molnen på kanterna. (Jag använde limpistol)

Done! Easy as one-two-three!


Du har gjort en egen molnhylla! Det tog en "sketkvart" (som vi säger där jag kommer ifrån) Och den har kostat dig i runda slängar tretti pix! Slå dig nu ner och beundra stolt ditt verk! (Alternativt gör fler, med det här priset har du råd att slå på stort!)

Bonus: När ditt barn blir sisådär 6-8 år och tycker att små moln är as-töntigt och att dinosaurier "is the shit", tja, då petar du bara loss molnen och skär raskt ut dinosauriesiluetter istället - och vips så är du coolaste mamman i stada!

Hoppas ni gillar idén. Om du gör något av den skulle bli jätteglad om du lämnar en kommentar/länkar, så jag får se resultatet! Lycka till!

4 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Smart! Jag har missat originalhyllorna, men det finns ju ingen som helst anledning att slänga ut tusen kronor på _nånting_ som man kan göra själv!

lilla a sa...

Finfin!

Miss Engals sa...

Jättejättebra idé! Hyllorna ser hur fina ut som helst :)

Linda sa...

tack för inspirationen :) Funderar på nåt hemmabygge med högre bakkant som jag målar himmel och en sol på, och så moln fram. hade varit najs, sen är ju frågan om man tar tag i det nån gång också ;)