torsdag 12 februari 2009

Hej på er!

(Om det nu fortfarande är någon som orkar titta in här efter det här långa vacumet) Det var minsann inte igår! Det blidde lite mycket här ett tag (här i den verkliga världen alltså), så bloggen hamnade hemskans långt ner på prioriteringslistan.

Innan jul hopade sig tentorna som dimman över den skånska slätten en vintermorgon och då jag inte är lagd åt det välplanerande hållet betydde detta hysteriskt dygnet-runt arbete de sista veckorna. Dessutom har jag för vana att ge handgjorda gåvor till släkt och vänner till jul, så julklappspysslandet tog också en hel del tid i anspråk... Sedan gav jag mig iväg på en mycket välbehövlig jul-break i norrland. Snö, familj, vänner och kärlek! Jag längtar hem varje dag så att det svider i hjärtat! Den skånska myllan ger inte mina rötter den näring de behöver...

Och apropå Skåne så var återkomsten hit inte att leka med. Sonen har dragits med en grym hosta hela hösten, men när vi kom upp till norrland slutade den som genom ett trollslag samma dag som vi kom dit! Väl tillbaka i Skåne tog det två dagar och sedan var hostan igång igen. Nu har det konstaterats att sonen har astma som beror på den råa, fuktiga luften här nere och han måste andas medicin i en mask varje kväll. Jag känner mig som the Boston Strangler när jag med ena handen trycker masken över hans ansikte och med den andra håller fast hans händer så att han inte ska rycka bort den. Han skriker och gråter hjärtskarande och får panik eftersom han känner det som om han inte får luft. Vilken j-la pärs varenda kväll!

För att toppa det hela åkte jag på årets influensa. Jag brukar vara den som får vara frisk i familjen, så det känndes väldigt ovant och lite snopet att ligga däckad i sängen medan resten av gänget härjade runt. Puh, den var inte att leka med, flunsan. Som en roundtrip to hell - all inclusive. Den bjöd verkligen på ett smörgåsbord av jävligheter. Kroppen kändes som om den fajtats med en grizzly i en cementblandare, 40 graders feber, hosta, överjordisk snorproduktion, huvudvärk, frossa och så kräkningar på det. Det är när man i detta tillstånd stapplar till dagis med en sprallig tvååring som man önskar att närmsta barnvakt inte var 140 mil bort!

Men nu är jag back in buisiness! HELA familjen är för en gångs skull friska samtidigt, vilket känns som en liten happening! Idag har vi haft 2-års kalas härhemma och jag har fått experimentera med tårta! Jag älskar att baka och dekorera tårta, men jag gillar inte alls att äta tårta. Tur då att både sambon och bonusen är riktiga storkonsumenter! ;)

Det här blev ett rätt långt och bildlöst inlägg, men jag ska försöka lägga in bilder på tårtan och lite pysslat här framöver. Dessutom ska jag tacka ordentligt och vidarebefordra awards som jag fått (Jag blev hemskt glad! Har bara varit oförskämt seg med att ta tag i responsen. Jag kommer till det, jag lovar!)

Nej, nu är det hög tid att gå och sova! Imorgon är det grammatikföreläsning. Huvva!(som man säger där jag kommer ifrån.) Men kurserna jag läser nu är en historia för sig, det får bli ett helt annat blogginlägg... Hoppas att ni alla haft en bra inledning på det nya året! Jag återkommer!

1 kommentar:

Eyovine sa...

Det låter inte kul. Hoppas ni nu får vara pigga och krya å må bra hela familjen. har en dotra med likadan astma.. mne hon klarar isg på bricanylinhalator..