fredag 29 augusti 2008

Skräck-fredag!

Fy bubblan vilken fredagkväll vi har haft! Vi som skulle mysa till det, bonussonen hade "sin" matdag och han hade bestämt sig för kycklingwook. Han har en dag i veckan då han får bestämma och laga mat (med vår hjälp såklart, han är bara nio). Vi såg alla fram emot en lugn fredagmiddag och sambon hade just gett sig av för att hämta bonusen som lekte hos en kompis när: PANG! Lilla hjärtat, som nyss lärt sig gå, glad i hågen kommer mot mig och snubblar och faller handlöst med huvudet rakt mot hörnet på soffbordet! Fasa!! Det pulserar blod, sonen skriker som besatt, jag lyfter upp honom och ser i panik att hela ansiktet och ÖGAT är fullt med blod! Med sonen i armarna fumlar jag med telefonen och kommer knappt på var man ska ringa i såna här lägen. Jag tror jag slog varje möjlig kombination av ettor och tvåor som finns! (Det finns åtta möjliga kombinationer att slå tre siffror med ettor och tvåor har min mattelärare till sambo upplyst mig om efter att allt lugnat ner sig)

Jag tyckte att det tog en evighet innan någon svarade och sedan hör jag knappt vad de frågar för sonen skriker så. En ambulans tillkallas i alla fall och jag rusar ner för trapporna och försöker samtidigt hejda blodflödet med handen. När ambulansen kommer och de kollar sonen har blodflödet i alla fall stannat av lite och de kan konstatera att jacket sitter precis i ögonvrån och att ögat är oskadat! Jag blir så lättad och börjar skaka i hela kroppen! Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

På sjukhuset kollas att han inte har hjärnskakning, att han inte har några frakturer i ansiktet och så tejpas jacket i huvudet ihop. Nu sover hjärtat, med en bula stor som en golfboll mellan ögonen och kirurgtejp i yttre ögonvrån. Han kommer att få ett ärr sa läkaren, men vad är väl det när man tänker på vilken tur han hade; en halv cm så hade det varit ögat! Man vill inte tänka på det! I morgon är det vi som vadderar lägenheten!

Inga kommentarer: